Akilles tendinopati: En vanlig løpeskade og hvordan du kan håndtere den 

Akilles tendinopati er en vanlig plage, spesielt blant løpere og de som trener på hardt underlag. Dette er en tilstand som påvirker akillessenen, og det kan føre til betydelige smerter og redusert funksjon. Symptomer inkluderer hevelse, ømhet langs senen og stivhet, spesielt om morgenen. 

Hvordan behandle akilles tendinopati 

Behandling av akilles tendinopati krever en strukturert tilnærming som inkluderer ulike faser av rehabilitering. Her er en oversikt over hvordan vi kan hjelpe deg gjennom våre studier og treningsprogrammer på NIHI.no: 

  1. Isometrisk trening: Denne fasen inkluderer statiske øvelser som bidrar til å redusere smerte og forbedre muskelstyrken uten å forverre senen. Eksempler på øvelser er hælløft hvor du holder stillingen i 30-45 sekunder. 
  1. Isotonisk trening: Når smertene avtar, kan du gå videre til dynamiske øvelser som full bevegelsesutslag helløft. Dette bidrar til å styrke senen og musklene rundt. 
  1. Eksplosiv styrke: Denne fasen inkluderer introduksjon av plyometriske øvelser som forbereder senen på høyere belastninger som hopping og løping. 
  1. Eksplosiv styrke og -frigjøring: Til slutt vil øvelser som hopp, løping med høy intensitet, og retningsforandringer bli introdusert for å etterligne kravene til din idrett eller aktivitet. 

Hvorfor studere hos oss? 

På NIHI.no lærer du å håndtere slike plager gjennom våre omfattende og praktiske studier. Våre programmer gir deg: 

  • Kunnskap om diagnose og behandling: Lær å identifisere og behandle akkilles tendinopati effektivt. 
  • Praktisk erfaring: Gjennom case-studier og praktiske øvelser vil du få ferdighetene til å hjelpe pasienter med ulike nivåer av tendinopati. 
  • Variert undervisning: Få en bred forståelse av både tradisjonelle og moderne behandlingsmetoder. 

Vi ser ofte slike skader i klinisk praksis, og vår erfaring viser at riktig rehabilitering kan gjøre en stor forskjell. Med våre studier får du de nødvendige verktøyene for å hjelpe pasienter tilbake til full funksjon og aktivitet. 

Hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon, er du velkommen til å kontakte oss. Besøk også vår nettside for å lære mer om våre studietilbud.