fbpx

Kongress

ved Norges Idretts og Helseinstitutt

Trenings- og helsekongressen

Vi er begeistret for å kunngjøre vår første NIHI-kongress, «Trenings- og helsekongressen», som finner sted den 11. og 12. november i Pakkhuset med adresse i Nedre Slottsgate 2c i Oslo. Vi ønsker å invitere deg til denne spennende begivenheten, der vi vil ha æren av å ha to internasjonale foredragsholdere med oss. Kongressen er rettet mot fysioterapeuter, osteopater, naprapater, manuellterapeuter, kiropraktorer og personlige trenere, og formålet er å utforske både trening og helse sett gjennom øynene til eksperter fra utlandet.

Vår visjon er å samle alle innen trenings- og helsefeltet og inkludere studenter i det som vil være årets mest betydningsfulle faglige begivenhet. Vi ønsker å skape en kultur der kunnskap og erfaring kan deles på tvers av fagområder, og der nasjonale og internasjonale forelesere kan inspirere oss til å nå vårt fulle potensial. Vi er stolte av å kunngjøre at vi har sikret oss foredragsholdere av høyeste kaliber: Treningsfysiolog og forsker Chris Beardsley fra England og fysioterapeut Jarod Hall fra USA.

I tillegg til det faglige programmet vil vi sørge for at du får en minneverdig opplevelse. Lunsj vil bli servert begge dager og vi vil også arrangere after party som vil overgå alle forventninger, med noen spennende overraskelser i vente. Vi har lagt opp til sosialt samvær, slik at du kan utvide ditt nettverk og knytte kontakter med kolleger fra hele Norge, med ulike bakgrunner og perspektiver.

Vi ønsker å inkludere alle som er interessert i fagutvikling, og vi legger stor vekt på å bygge en felles kultur og samle bransjen som helhet. Spesielt for studenter har vi satt attraktive priser, slik at du også kan delta og dra nytte av dette unike arrangementet.

Hold av helgen, for den vil være fylt med inspirerende faglig påfyll, sosiale begivenheter og en uforglemmelig etterfest.

Program

Chris Beardsley vil utforske temaene Styrketrening og Muskelfysiologi og vil dele sin ekspertise om hvordan tretthet under trening påvirker tilpasninger, hvordan post-treningsutmattelse oppstår og hvordan vi kan minimere den, samt hvordan hypertrofi oppstår gjennom strekkbasert trening og hvordan man kan planlegge treningsvolum og frekvens for styrketrening.

Jarod Hall vil snakke om smertefysiologi og dosering av øvelser for rehabilitering på en engasjerende og kunnskapsrik måte og vil ta for seg smerte i en to timers presentasjon på dag én, etterfulgt av dosering av trening for rehabilitering på dag to.

Finn-Tore vil snakke om hvordan implementere den bio-psykososiale modellen i klinikk ved hjelp av coaching og mental trening. Han vil også berøre moderne behandlingsmetoder, hvordan se hele mennesket, kommunikasjon, hvordan samle trådene, coaching og fremtiden for vårt fagområde.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen på trenings- og helsekongressen og dele denne spennende opplevelsen med deg. For mer informasjon og påmelding, vennligst ta kontakt via e-post eller fyll ut påmeldingsskjemaet.

Vennlig hilsen,

Finn-Tore Camacho Bjørnsand

Faglig ansvarlig og daglig leder

Våre forelesere:

Chris Beardsley

Chris er en treningsfysiolog fra Storbritannia, kjent for å popularisere betydningen av kraft-hastighetsforholdet i å produsere mekanisk spenningsstimuli som skaper muskulær hypertrofi. I de senere årene har han skrevet omfattende om utmattelsesmekanismer og hvordan de hemmer vår evne til å stimulere til tilpasninger i styrketrening (i stedet for å være bidragende, som tidligere antatt). Han publiserer regelmessig infografikk om treningsvitenskap i sosiale medier og er medvert i en hypertrofi-fokusert podcast kjent som "Chris and Paul Show" sammen med Paul Carter.

Populære publikasjoner:

Strength is Specific:

The key to optimal strength training for sports

Hypertrophy:

Muscle fiber growth caused by mechanical tension

Forskningspublikasjoner

Jarod Hall

Jarod Hall, PT, DPT, OCS, CSCS fullførte sin doktorgrad i fysioterapi ved University of North Texas Health Science Center i mai 2014. Han er for tiden regional direktør for Greater Therapy Centers, og har ansvaret for den vestlige delen av Dallas-Fort Worth-området i Texas. Hans kliniske fokus er ortopedi, med vekt på implementering av den nyeste rehabiliteringsvitenskapen for å håndtere både kroniske smerter og akutte skader.

Jarod har vist klinisk fremragende ved å oppnå sertifisering som spesialist innen ortopedisk klinikk (OCS) og som sertifisert styrke- og kondisjoneringsspesialist (CSCS). Han er også adjunkt lærer ved UNTHSC DPT-programmet, der han underviser i vurdering og behandling av ortopediske skader, smertevitenskap, styrke- og kondisjoneringstrening og manuell terapi. Jarod holder jevnlig foredrag innen etterutdanning på delstats-, nasjonalt og internasjonalt nivå for fysioterapeuter, ergoterapeuter og kiropraktorer.

I tillegg har Jarod utviklet og leder et forberedelseskurs for spesialisteksamen innen ortopedi gjennom OPTIM Manual Therapy and Fellowship. Han er også medeier i Modern Pain Care, et utdanningssenter for praktiserende klinikere som ønsker å videreutvikle sin kliniske ekspertise og forståelse av hvordan man kan samhandle med personer som lider av muskel- og skjelettsmerter.

Til slutt er han medforfatter av den kliniske ressursboken "Making Sense of Pain: A Collection of Analogies and Stories to Better Understand Pain", samt "Wrinkles on the Inside - A Look into How We Age".

Finn-Tore Camacho Bjørnsand

Finn-Tore er Fysioterapeut og Hintsa Performance Coach og gründer av Muskelklinikken, Sportsklinikken, Oslo Performance Center, Posthallen Trening, 3D Motion Clinic Kuwait, 10uker.no, Norges idretts- og helseinstitutt, Superhelt appen, Coach Camacho appen, Finn-Tores Podcast og Keeperspesialisten.

Han er utdannet fysioterapeut fra Saxion University of Applied Science i Nederland. Videre har han studert idrettsvitenskap ved Høgskolen i Alta, tatt mastergrad i Athletic Therapy, Doctor of Manual Therapy, Certified Sports Psychology Coach og utdannet Sport & Exercise Nutritionist.

Videre har Finn-Tore spesialisert seg på idrettsskader, muskel- og skjellettlidelser, kompliserte smertepasienter og fokuserer på å se menneskets helhet i sin evidensbaserte holistiske tilnærming. Han benytter seg aktivt av ultralydveiledet diagnostisering, samt trykkbølgebehandling, får å nevne noen av hans modaliteter. Videre kartlegger han årsaker, og er meget nøye i sin utredning.

Finn-Tore reiser internasjonalt for å undervise i sitt fagfelt, og investerer samtidig i å tilegne seg den seneste evidensbaserte kompetansen fra ledende fagmiljøer innen de ulike disipliner over hele verden. I tillegg til fysioterapi er Finn-Tore også en Hintsa Performance Coach, hvor han jobber for å hjelpe mennesker til å oppnå sitt fulle potensiale.

Finn-Tore har vært fagpolitisk engasjert; han var styremedlem for det Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF) i 6 år der han i 3 av dem var lederen for forbundet. Han har også sittet i styret i Rådet for Muskelskjeletthelse.

Priser

Early bird gjelder kun frem til 1.10, da øker alle prisene med ytterligere 500,-

Alle prisene inkuderer inngang, lunsj med drikke og inngangsbillett til after party.

*Lojalitetspriser er for alle tidligere og nåværende NIHI studenter av programmet Sertifisert Idretts- og Muskelterapeut og Sertifisert Idretts- og Rehabiliteringsspesialist.

>

Gratis E-bok

En av Norges fremste gründere innenfor PT og fysioterapi deler sine hemmeligheter bak suksessen.

*Ved å trykke på knappen godtar du å motta markedsføring fra NIHI og Muskelklinikken AS