Sertifisert Idretts- og Muskelterapeut

Behandlings modaliteter

(ONLINE VIDEO)

Innen de forskjellige terapi formene så finnes det også mange behandlings modaliteter som for eksempel trykkbølgebehandling. De siste årene så har det kommet mye forskning som har vist at veldig mange modaliteter man tidligere har brukt har liten til ingen effekt derfor er det viktig at man ikke benytter seg av utdaterte behandlinger eller forklaringsmodeller.

Mens enkelte Behandlings modaliteter som terapeutisk ultralyd har vist seg og har ingen effekt så finnes det fortsatt modaliteter som potensielt kan ha en positiv effekt i kombinasjon med trening.

Det å kunne forstå forskjellen på akutte effekter, langvarige effekter potensielle smerter lettende effekter er essensielt når det kommer til valg av behandlings modaliteter.

Du vil også lære modaliteter som det å benytte deg av nåler behandling som også er et omdiskutert tema, men her vil du få presentert hva de potensielle effektene er men også hva forskningen sier. Det å ha et godt klinisk resonnement og forståelse av hva som er biologisk plausibelt og hva litteraturen sier er svært viktig.

STUDIEOPPSETT

Fordelingen vil være cirka 80 % praktisk og 20 % teoretisk der vi vil gå igjennom alle de vanligste teoriene for best mulig kunne optimalisere behandlingen av utøvere og klienter.

KUNNSKAP:

Studenten

  1. har kunnskap om trykkbølgebehandling
  2. har kunnskap om dry needling
  3. har kunnskap om IMS
  4. har kunnskap om TENS
  5. har kunnskap om idrettstaping
  6. har kunnskap om kinesiotaping
  7. har kunnskap om bruken av assistert bløtvevsinstrumenter
  8. har kunnskap om støping av såler
  9. har kunnskap om massasje pistoler/ maskiner

Gratis E-bok

En av Norges fremste gründere innenfor PT og fysioterapi deler sine hemmeligheter bak suksessen.

*Ved å trykke på knappen godtar du å motta markedsføring fra NIHI og Muskelklinikken AS