Studie

Idrettsmedisin

Sports medicine

Velkommen til en inspirerende reise innen idrettsmedisin ved Norges Idretts- og Helseinstitutt! Vi inviterer deg til å bli en del av et banebrytende program som kombinerer kunnskap, erfaring og lidenskap for å utdanne fysioterapeuter, Idretts- og Muskelterapeuter, naprapater og osteopater til å bli ekspertene innen sitt felt. Vår visjon er å bygge akademiske broer mellom ulike fagdisipliner og samle helse- og treningsmiljøet, og du har muligheten til å være en del av denne spennende utviklingen.

Introduksjon

Velkommen til en inspirerende reise innen idrettsmedisin ved Norges Idretts- og Helseinstitutt! Vi inviterer deg til å bli en del av et banebrytende program som kombinerer kunnskap, erfaring og lidenskap for å utdanne fysioterapeuter, Idretts- og Muskelterapeuter, naprapater og osteopater til å bli ekspertene innen sitt felt. Vår visjon er å bygge akademiske broer mellom ulike fagdisipliner og samle helse- og treningsmiljøet, og du har muligheten til å være en del av denne spennende utviklingen.

Studiet "Idrettsmedisin" er designet for å gi deg en grundig forståelse av det idrettsmedisinske begrepet og hva det innebærer å være en del av et idrettsmedisinsk støtteapparat. Vi ønsker å utruste deg med kunnskapen som kreves for å håndtere en rekke idrettsrelaterte utfordringer og gi best mulig behandling til idrettsutøvere.

Gjennom seks samlinger i løpet av året vil du utforske en rekke emner som vil gi deg et bredt spekter av ferdigheter og kunnskap.

La oss ta en nærmere titt på hva disse samlingene vil inneholde:

1. Forebygging av idrettsskader: Du vil lære skadeforebyggende prinsipper og tiltak, samt hvordan du kan designe skadeforebyggende treningsprogrammer. Ved å forstå de mest vanlige idrettsskadene og deres forebygging, vil du kunne bidra til å holde idrettsutøvere skadefrie og i topp form.

2. Kvinner, trening og helse: Her vil du utforske den unike koblingen mellom trening, helse og kvinners velvære. Du vil lære om hvordan fysisk aktivitet påvirker kvinners helse på forskjellige stadier i livet, og hvordan du kan tilpasse treningen for å møte deres spesifikke behov.

3. Fysisk aktivitet og helse: Dette emnet tar for seg sammenhengen mellom fysisk aktivitet og ulike sykdomstilstander. Du vil lære om hvordan fysisk aktivitet kan være en viktig faktor i forebygging og behandling av forskjellige helseproblemer, og hvordan du kan motivere og veilede pasienter til å inkorporere fysisk aktivitet i sin livsstil.

4. Overvåking av fysisk aktivitet og fysisk form: Her vil du lære ulike metoder for å måle og evaluere fysisk aktivitet og fysisk form. Du vil få innsikt i hvordan du kan bruke disse verktøyene til å vurdere og følge opp pasienters fremgang og tilpasse treningsprogrammer for å oppnå ønskede resultater.

5. Aktiv rehabilitering av muskel-/skjelettlidelser: Dette emnet fokuserer på rehabilitering av muskel- og skjelettlidelser. Du vil lære effektive metoder for rehabilitering og hvordan du kan tilpasse og veilede pasienter gjennom rehabiliteringsprosessen for å oppnå optimal funksjon og gjenopprette aktivitetsnivået.

6. Fitness: Denne samlingen tar for seg trening og helse i et bredt perspektiv. Du vil få en dypere forståelse av forskjellige treningsmetoder, treningsprinsipper og hvordan du kan skape effektive treningsprogrammer for ulike målgrupper.

Ved slutten av studiet vil du være i besittelse av en omfattende kunnskap innen idrettsmedisin, samt ha utviklet ferdigheter som gjør deg til en ettertraktet ekspert i feltet. Vårt fokus på kunnskapsbasert praksis og vitenskapelig forskning vil gi deg et solid fundament for å forstå og anvende den nyeste vitenskapen innen idrettsmedisin.

I tillegg til de spennende samlingene vil du ha tilgang til vår omfattende nettportal, hvor alle forelesninger og undervisningsmateriale er tilgjengelig. Du vil bli nedsenket i en verden av kunnskap, der du kan fordype deg i fagstoffet når som helst og hvor som helst. Vi tror på kraften av teknologi og tilgjengelighet, og ønsker å gi deg de beste verktøyene for å lykkes i din utdanning og karriere.

Bli med oss på denne utrolige reisen innen idrettsmedisin. Vårt program vil ikke bare gi deg muligheten til å utvikle deg selv og din karriere, men også å være en del av en bevegelse som bygger broer mellom ulike fagdisipliner og samler helse- og treningsmiljøet. Ta skrittet mot å bli en ekspert innen idrettsmedisin og bidra til å forbedre helse og velvære for idrettsutøvere. Vi ser frem til å ønske deg velkommen som en verdifull deltaker i studiet "Idrettsmedisin" ved Norges Idretts- og Helseinstitutt.

Introduksjon til trenings og helsevitenskap

Treningsepidemiologi

Sportsernæring

Funksjonell anatomi

Idrettsskade håndtering

Kinesiologi

Treningsfysiologi

Prinsipper for styrke og kondisjonstrening

Sport i et mangfoldig samfunn

Sport og trenings psykologi

Ortopedisk vurdering

Spinal manipulasjon

Gratis E-bok

En av Norges fremste gründere innenfor PT og fysioterapi deler sine hemmeligheter bak suksessen.

*Ved å trykke på knappen godtar du å motta markedsføring fra NIHI og Muskelklinikken AS